В Україні вже скоро зростуть ціни на інтернет на доступ до телебачення

Під час карантину громадяни ще активніше стали користуватися Інтернетом, а тепер і ця послуга буде дорожчати. Більше того, вартість телебачення для українців також скоро зросте, передає інформаційний портал UBR. Стало відомо, на скільки підскачуть тарифи.

Комп'ютер. Фото: YouTube, скрін
Комп'ютер. Фото: YouTube, скрін

Ситуацію прокоментував Олександр Арутюнян, директор інтернет-провайдера «Павутина.Net». За його думкою, в третьому кварталі ціни зростуть приблизно на 7-10 відсотків. Тобто подорожчання, як вважає експерт, не перевищить рівень інфляції. Зростати вартість послуг буде і у тих компаній, які трішки не встигають за ринком. Вже на сьогоднішній день середня ціна найпопулярніших тарифів - 200 гривень на місяць.

Крім того, зросте ціна і на телебачення. Це пов’язано з ти, що вже з 1 січня українські медіа-групи вирішили підійняти вартість роялті (ціна за трансляцію контента). Цей показник став вищим на 30 відсотків. Проте, вважає Олександр Арутюнян, навряд чи провайдери будуть підіймати тарифи одразу і на інтернет, і на доступ до телебачення, так як таким чином вони можуть перевантажити своїх клієнтів.

В будь-якому разі, дешевшати такі послуги точно не будуть, впевнений спеціаліст. Наприклад, якщо враховувати рівень інфляції, середньостатистичний тариф за 100 Мбіт в секунду в приватному секторі може коштувати приблизно 10 доларів. Тобто, майже 270 гривень на місяць. При цьому провайдери, звісно, конкурують в гонитві за клієнтами. Тут оцінюються послуги за трьома критеріями:

  • якість послуги;
  • цінова політика;
  • якість сервісу і обслуговування.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Польщі вирішили змінити правила щодо в’їзду в країну. Стало відомо, що тепер треба знати туристам.

Також повідомлялося, що експерти пояснили українцям, чи варто очікувати подорожчання електроенергії. Стало відомо, як зміняться платіжки за «комунальні послуги».

Крім того, в АМКУ заговорили про підняття вартості проїзду в громадському транспорті. За даними регулятора, в деяких областях ціни зросли надто різко і занадто сильно. З’явилися подробиці.