Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У середу, 31 березня шанується пам'ять святителя Кирила, якого в народі також називають Кирило - Дері полоз. Він став відомим своєю затятою боротьбою проти аріанського вчення, у зв'язку з чим його вигнали з Єрусалиму. За все своє прожите життя святитель написав чимало праць, розповідає Обозреватель.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

Цей день називають в народі саме так з тієї причини, що, як правило, встановлюється тепла березнева погода, а сніг тане особливо швидко.

Народні прикмети й заборони 31 березня

• Мати-й-мачуха зацвіла - у квітні буде тепло, а літню спеку будемо зустрічати вже в травні;

• Якщо повернулися лебеді - попереду чекає потепління;

• Якщо з'явилися комарі - весна вже вступила у свої права і заморозків не побачимо;

• Рекомендується сьогодні робити різні добрі справи таємно - вони повернуться вам сторицею. Однак хвалитися ними не слід, інакше вони не зарахуються;

• Якщо сьогодні почати лікування хвороби серця, то все закінчиться позитивним результатом.

• Від покупок в цей день краще відмовитися - всі вони не будуть вдалими.

У цей день заборонено стригти волосся або нігті, оскільки це може викликати неприємності. Не варто ходити в гості, оскільки, згідно з прикметами, там залишиться ваша удача. Не можна відкривати двері та впускати в житло сторонніх людей, якщо при цьому купається маленька дитина. Вважається, що малюк при цьому втратить свою щасливу ​​долю.

Чим цей день запам'ятався в історії

31 березня в 1770 році Джеймс Кук після обстеження Нової Зеландії відправився до Австралії. У 1814 році Франція капітулювала після закінчення Наполеонівських воєн. У 1889 році відбулося відкриття Ейфелевої вежі в Парижі. У 1909 році стартувало будівництво легендарного лайнера "Титанік". У 1999 році на кіноекрани випустили фільм "Матриця".

Сьогодні іменини відзначають Наталя, Данило, Трохим, Дмитро та Кирило.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.