Стало відомо, що тепер буде з «бебі-боксами»

Народні депутати проголосували за документ, який передбачає, що «пакунки маляти» знову будуть закупати через систему Prozorro. При цьому народні обранці пояснили, що електронний аукціон на Prozorro буде вести на пониження вартості, однак це не буде впливати на якість товарів для молодих батьків. Про це повідомляють на офіційному порталі Верховної Ради України.

Пакунок маляти. Фото: YouTube, скрін
Пакунок маляти. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що в документі також прописали вартість таких «бебі-боксів». Згідно з текстом документу, це три прожиткових мінімуму для дітей віком до шести років. З 1 січня поточного року це 7 185 гривень (2 395 гривень прожитковий мінімум), а з липня 2021 року – 7 530 гривень (2 510 гривень прожитковий мінімум).

При цьому на сайті для оголошень OLX вже зараз можна побачити чимало повідомлень про продаж «бебі-боксів». Якщо приблизна ціна такого боксу 5 тисяч гривень, то молоді батьки, які отримують їх безкоштовно, в середньому продають їх за 2-4 тисячі гривень. Деякі ж просто продають окремі речі з таких боксів (можливо, просто ті речі, які не підійшли в даному випадку).

Оголошення. Фото: OLX, скрін

Оголошення. Фото: OLX, скрін

Оголошення. Фото: OLX, скрін

Не так давно в Україні видавали 5 тисяч гривень у якості одноразової допомоги молодим батькам. Проте з часом представники дитячого фонду ЮНІСЕФ закликали українську владу повернути допомогу в натуральному вигляді, бо це більш суттєва допомога для малозабезпечених родин. Варто нагадати, що видають такі бокси після народження дитини в пологовому будинку або в органах соціального захисту за місцем проживання.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що експерти розповіли, чому вигідніше отримувати пільги грошима. Українцям дали важливі поради.

Також зазначалось, що українці за деякі послуги та товари мають право повернути від держави частину своїх податків. З’явився перелік товарів, які підлягають цій податковій знижці.

Крім того, в міністерстві соціальної політики планують зробити монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті. Стало відомо, що зміниться для українців.