Що пропонують змінити депутати

Українці вже втомилися від правил, що були введені заради запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції. Однак, зараз в Україні не найкраща протиепідемічна ситуація, можливе введення локдауну. За останніми даними в країні вже захворіло на COVID-19 більш ніж 1,7 млн осіб. За одне популярне порушення нардепи пропонують ввести штрафи, повідомляє "Слово й діло".

Купюри. Фото: скріншот YouTube-відео
Купюри. Фото: скріншот YouTube-відео

На даний час вже 11 регіонів опинилися за рішенням Міністерства охорони здоров'я у "червоній" зоні. Кількість госпіталізованих людей зросла, але є люди, що лікуються під наглядом сімейного лікаря.

Не дивлячись на серйозність хвороби, чимало громадян в період самоізоляції виходять до магазинів та просто продовжують контактувати з людьми, наражаючи їх на небезпеку.

Ще торік Кабінет міністрів України під головуванням Дениса Шмигаля зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт щодо введення штрафів за порушення самоізоляції, а нещодавно його порадив схвалити й профільний комітет.

В документі пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення покаранням за порушення самоізоляції та встановити розмір штрафу від 3400 до 8500 грн, що складає від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

До слова, вже передбачені штрафи для випадків порушення правил карантину чи санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил. Розмір штрафу для громадян за дані порушення складає 18-34 тисячі гривень, а для чиновників - від 34 до 170 тисяч.

Також зараз можуть оштрафувати й за відвідування громадського місця без захисної маски чи респіратора, порушнику треба сплатити від 170 до 255 грн.

Штрафи під час карантину. Фото: Слово і діло

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що задля безпеки на дорозі та зниження кількості аварій в Україні підняли розміри штрафів за порушення ПДР. Скільки було складено протоколів на українців усього за перші 7 днів.

Також ми писали, що українцям нагадали, за яке майно потрібно сплачувати податки та про які суми йдеться.

Нагадуємо, що у Раду поданий новий законопроєкт, у якому пропонується ввести ще одну систему оподаткування. Вона може замінити "ФОПів". Став відомий список професій, по яким зможуть зареєструватися українці.