В Державній податковій службі пропонують значно підвищити податки для населення

Ситуацію прокоментував голова Державної податкової служби Олексій Любченко, передає інформаційний портал ZN.UA. Експерт зазначив, що мова йде про пасивні доходи фізичних осіб. Так, в ДПС України вважають, що таким чином можна знизити нерівність в системі оподаткування.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Так, експерт пояснив, що більшість найбагатших домогосподарств на території нашої держави здебільшого живуть на пасивних доходах. Варто пояснити, що пасивний дохід – це, по суті, коли громадянин отримує гроші не за поточну діяльність. Наприклад, якщо громадянин має акції якоїсь організації, або взагалі маж десь корпоративні права. За це в результаті він отримує гроші, а вже з них сплачує податок державі.

Правда, частіше за все мова йде і про інвестиційні організації. Експерт пояснив, що в таких фондах знижується податкова ефективна ставка. В результаті маємо використання інститутів спільного інвестування. До того ж, є несправедлива система, в якій є нерівність. Тобто, багатший платить менше того, хто бідніше, зазначив голова Державної податкової служби.

Цікаво, що в податковій системі скоро очікується чимало змін. Наприклад, вже цього року громадяни отримають можливість легалізувати свої прибутки за допомогою так званої декларації. Варто додати, що це ініціатива голови держави Володимира Зеленського. Більше того, нульова декларація навіть була в його передвиборчій програмі. Так, українці зможуть легалізувати свої гроші та майно, не підтверджуючи джерело прибутку. В уряді сподіваються, що в майбутньому це допоможе вивести бізнес з тіні.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про майбутню пенсійну реформу. За її словами, за допомогою накопичувальної системи виплати громадян зростуть приблизно вдвічі.

Також повідомлялося, що під час карантину все більше громадян почало замислюватися про субсидії. В Міністерстві соціальної політики розповіли докладніше про всі етапи отримання допомоги.

Крім того, в міністерстві соціальної політики планують зробити монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті. Стало відомо, що зміниться для українців.