Стало відомо, що в Україні будуть впроваджувати новий тип документу

Така інформація з’явилася на офіційному порталі Офісу президента України. Зазначається, що пройшла селекторна нарада щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби під керівництвом Володимира Зеленського. В результаті президент зробив важливе звернення.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Справа в тому, що в Сполучених Штатах Америки, Ізраїлі, а також в багатьох країнах Європейського союзу скоро будуть впроваджувати так звані «паспорти вакцинації». За думкою гаранта, таку ж систему треба розробити і в нашій державі. Крім того, голова держави додав, що треба працювати і над імунітетом: задля того, щоб стримувати поширення коронавірусної інфекції, вважає президент, треба зробити щеплення мінімум 70 відсоткам дорослого населення країни.

Також висловився з цього приводу і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами в Мінцифри постійно стежать за якістю даних реєстрі вакцинації. Тож, впевнений Федоров, в разі впровадження паспортів вакцинації в Україні, в Мінцифри також зможуть контролювати такі дані.

Цікаво, що такі сертифікати будуть діяти на території Європейського союзу вже з 15 червня. Відомо, що в документі буде така інформація про власника: ПІП, наявність щеплення від COVID-19, якщо є вакцинація – яким препаратом тощо. Представники Європейського союзу наголошували, що такий документ не стане обов’язковим, проте авіакомпанії та аеропорти будуть мати повне право вимагати його в пасажирів. Так, в Європейському союзі зазначили, що такі сертифікати повинні допомогти тому, щоб люди якомога скоріше повернулися до звичного ритму життя.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що уряд запровадив нову карантинну допомогу. Так, громадяни зможуть отримувати по вісім тисяч гривень. Стало відомо, як правильно надіслати заявку.

Також повідомлялося, Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, розповіла, що буде в майбутньому з пенсійними виплатами, якщо враховувати ситуацію з карантином.

Крім того, міністр охорони здоров’я Максим Степанов прокоментував ситуацію з пандемією. Так, він розповів, за яких умов вакцина від COVID-19 з’явиться в аптеках.