Що сьогодні заборонено робити та чим цей день запам'ятався в історії

У вівторок, 30 березня шанується пам'ять Олексія Теплого, як в народі називають святого Олексія. Сьогодні заведено виносити картоплю на вулицю, а також займатися налагодженням городнього і садового інвентарю. Крім того, ввечері вся родина збиралася за одним столом для того, щоб проводити зиму. Рибалки здавна в цей день плели мережі, які ставали вдалими для улову, а господині опускали в воду пряжу, набувавшу від цього міцності, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкують Всесвітній день ідлі, День захисту Землі, День бездомної людини та День обіймів з сонцем. У Малайзії відзначається День султана Келантана, а в Сполучених Штатах - День доктора, День прогулянки по парку і День олівця.

Народні прикмети й заборони 30 березня

  • Якщо сьогодні дощитиме, то рясні опади будуть і влітку;
  • Дутиме північний вітер - варто готуватися до холодного літа;
  • Всі, хто народилися в цей день отримують здатність заговорювати дощі;
  • День видасться холодним - влітку буде сипати град.

Тим, у кого є маленька дитина, сьогодні категорично заборонено позичати хліб, сіль або гроші, оскільки при цьому можна позбавити її щасливої ​​долі. Крім того, сьогодні не можна прати та займатися прибиранням в будинку.

Чим сьогоднішній день запам'ятався в історії

30 березня 1820 року місіонери з США вперше відвідали Гавайські острови. У 1858 році був отриманий патент на олівець з гумкою на одному з його кінців. У 1946 році відбулася перша трансляція по радіо церемонії вручення "Оскара". У 1992 році кінострічка "Мовчання ягнят" завоювала одразу п'ять статуеток "Оскар".

Сьогодні іменини відзначають Олександр, Олексій, Павло, Макарій і Віктор.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.