Пенсіонерів хочуть перевести на обслуговування банків

Останнім часом між "Укрпоштою" та Пенсійним фондом й Мінсоцполітики склалися напружені відносини через тарифи на доставку пенсій. Голова "Укрпошти" Ігор Смілянський пояснив, що якщо не переглянути тариф, то йому потрібно буде скорочувати кількість робітників. На днях стало відомо, що "Укрпошта" продовжить доставляти пенсії за звичним тарифом. Однак, міністерка соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю РБК-Україна заявила, що до 31 березня все ж таки буде підписаний новий договір з "Укрпоштою" за новими тарифами.

"Укрпошта". Фото: скріншот YouTube-відео
"Укрпошта". Фото: скріншот YouTube-відео

Лазебна повідомила, що перемовини знаходяться на завершальному етапі та у середу, 31 березня відбудеться підписання нової угоди.

При цьому, міністерка соцполітики підкреслила, що "Укрпошта" в черговий раз поставила ультиматум владі, що перестане доставляти пенсії для 3,5 мільйонів громадян. Однак, на її думку, через ультиматуми такі питання не вирішуються. Також Лазебна підкреслила, що Мінсоцполітики та Міністерство фінансів зі свого боку підвищать тарифи для "Укрпошти".

Однак, у міністерстві вирішили перевести максимальну кількість пенсіонерів на обслуговування банків де це можливо. Наприклад, нові правила стосуються киян. Там 35% пенсіонерів отримують виплати у поштових відділеннях, а не з доставкою додому. Тому Лазебна цікавиться, які ж витрати несе "Укрпошта" у такому випадку.

Раніше усі відомства домовилися, що "Укрпошта" буде продовжувати до березня поточного року доставляти пенсії та соцдопомогу громадянам за торішніми тарифами.

Однак, голова "Укрпошти" нагадав про збільшення розміру мінімальної заробітної платні та податків, які тепер треба сплачувати компанії, тому й збільшилися витрати. Він попередив, що якщо не збільшити тарифи, то до кінця року скоротиться кількість листонош.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що НКРЗІ ухвалило здорожчання послуг "Укрпошти", підвищення цін пройде у два етапи.

Також ми писали, що "Нова пошта" з 20 березня скасувала додаткову плату за популярні послуги.

Нагадуємо, що Марина Лазебна відповіла на питання, чи може карантин вплинути на виплати пенсій та до чого слід готуватися таким громадянам.