Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У понеділок, 29 березня вшановується пам'ять великомученика Сави Єрмопольского, який втратив життя через відстоювання своєї релігії. Цей день здавна вважається вдалим для різних обрядів, що підвищують шанси на щедрий урожай. Крім того, сьогодні всім автомобілістам рекомендується помити свої машини та оглянути їх, перевірити тиск в колесах, пише Уніан.

Церковный праздник.  Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкується День добрих справ, а також День самопізнання. У Тайвані відзначається День молоді, в Чилі - День молодого бійця, а в Сполучених Штатах - День власників малого бізнесу, День ветеранів в'єтнамської війни та День любові Техасу до дітей.

Народні прикмети 29 березня і що заборонено робити

  • Тепла погода сьогодні - наступні кілька днів будуть такими ж теплими;
  • Горобці голосно цвірінькають і купаються в калюжах - попереду чекає тепла погода;
  • Перелітні птахи, які кружляють над будинками - скоро розтане останній сніг і прийде тепло;
  • Сонячні промені, що визирають з-за хмар - варто готуватися до дощової погоди;
  • Зайці не поміняли забарвлення на сірий - не варто сподіватися на теплу погоду найближчим часом.

Сьогодні заборонено давати або позичати гроші, оскільки весь рік можна провести в нужді. Те ж може статися, якщо їсти після заходу сонця хліб. Крім цього, в цей день не можна розводити вогонь, а також скандалити та сваритися. Жінкам не рекомендується носити тяжкості, оскільки можна додати собі турбот.

Чим цей день запам'ятався в історії

29 березня 1795 року Людвіг ван Бетховен дав перший концерт у Відні. У 1940 році світ побачили перші в історії паперові гроші, які захистили від підробки поміщеною в них металевою ниткою. У 1940 році космічний апарат США "Mariner 10" сфотографував меркурій.

Сьогодні іменини відзначають Юліан, Трохим і Олександр.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.