Міністр охорони здоров’я розповів, коли вакцину можна буде придбати

Про це Максим Степанов розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода». За словами міністра, представники Міністерства здоров’я закликає фармацевтичні компанії, в яких є можливість привозити вакцину від коронавіруса на продаж, привозити такі лікарські засоби. Крім того, Степанов пояснив, за яких умов вакцина з’явиться в українських аптеках.

Вакцина. Фото: YouTube, скрин
Вакцина. Фото: YouTube, скрин

Голова Міністерства охорони здоров’я зазначив, що продаж такого лікарського засобу буде можлива лише тоді, коли буде створений спеціальний ринок для цього. Наразі ж, підкреслив Максим Степанов, таких ринків немає в жодній країні. Проте, якщо є компанії, в яких є можливість привозити нам такий товар на продаж, МОЗ закликає це робити.

Варто зазначити, що вакцинація в Україні вже стартувала та наразі продовжується. За весь час отримали щеплення від COVID-19 196 880 громадян. Якщо казати про інформацію за минулу добу, то за день щеплення отримали 4 616 громадян. Записатися в чергу можна і через спеціальний додаток «Дія». Крім того, можна поцікавитися такою інформацією і свого сімейного лікаря, радили раніше експерти.

Варто нагадати, що наразі в Україні значно зросла статистика захворюваності. Так, в «червоній» зоні карантину нещодавно опинилися Чернігівська та Рівненська області. Крім того, в тій же зоні знаходяться Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська та Чернівецька області, а також столиця Київ. По всій країні тільки за останню добу зафіксували 11 932 нових випадки коронавіруса. Варто зазначити, що них 203 – летальні, 5 052 – госпіталізація.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, як правильно записатися на щеплення від COVID-19. При цьому деякі українці розповіли, як вони змогли отримати щеплення абсолютно безкоштовно.

Також повідомлялося, що представники Ради національної безпеки вже найближчим часом можуть почати обговорювати тему локдауна. Стало відомо, за яких умов в Україні знову можуть повернути жорсткий карантин.

Крім того, під час карантину українці в громадських місцях повинні знаходитися виключно в масках або респіраторах. Представники уряду пояснили це правило. Стало відомо, де можна бути без масок.