На українців чекає весняне тепло, але в деяких областях настрій зіпсує дощ

В Україну нарешті прийшла довгоочікувана тепла і по-справжньому весняна погода, яка як не можна до речі прийшлася на вихідні. У неділю, 28 березня на території нашої країни збережуться такі ж високі температури, однак жителям деяких областей не варто планувати відпочинок на природі через опади. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Згідно з даними синоптиків, сьогодні в Україні встановиться все така ж тепла погода, проте в північних, західних, а також деяких центральних областях пройдуть невеликі дощі. Жителів Карпат чекають дощі ще й з мокрим снігом. В той самий час стовпчики термометрів сягнуть досить високих позначок в + 7... + 15 градусів.

Жителів столиці в неділю, 28 березня чекають невеликі опади у вигляді дощу. Денна температура повітря за вікном складе + 11... + 13 градусів.

Нагадаємо, що усі мешканці нашої країни вже зачекалися тепла, адже хочеться зняти увесь теплий одяг та нарешті насолодитися сонечком та милуватися пробудженням природи. Провідний синоптик Укргідрометцентру Наталя Голеня порадувала повідомленням, що вже скоро холодна погода відпустить.

За її словами, вже найближчих вихідних повинно значно потеплішати, а в деяких регіонах України місцями й зовсім стовпики термометра підскочать до +20 градусів. Голеня констатувала, що в цьому році весна в Україні прохолодна та весняною погодою на вулицях зовсім не пахне.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що спеціалісти розповіли, чи буде тепло в останні дні березня. Зазначається, що в більшості регіонів знову будуть морози. Стало відомо, яких прогнозів очікувати найближчим часом.

Також повідомлялося, що починаючи з 1 квітня українці зможуть насолодитися по-весняному теплою погодою в більшості областей, при цьому опади все ж пройдуть, але не сильні. Однак у другій частині місяця ситуація зміниться і погода знову зіпсує нерви перепадами температур.

Крім того, вже дуже скоро будуть відзначати Пасху. Стало відомо, коли саме буде свято, а також, які з цим днем пов’язані традиції, прикмети та заборони.