Що сьогодні не рекомендується робити та чим цей день запам'ятався в історії

У неділю, 28 березня шанується пам'ять ієрея в Сіді мученика Олександра, постраждалого за християнську віру при гоніннях під час правління імператора Авреліана. Сьогоднішній день присвячують вшанування лісу, який здавна годував селян і давав їм трави, ягоди, гриби та м'ясо. Крім того, він постачав їм будівельні матеріали, тому було заведено ходити в лісову гущавину зі словами подяки та вибачатися за втручання, а для того, щоб не загубитися, існувала спеціальна змова, пише Уніан.

Церковь. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковь. Фото: скриншот YouTube-видео

Крім того, сьогодні відзначається Година Землі, День поваги кішки та День народження пральної машини. В Японії сьогодні День шкіл чайних церемоній, Словаччині та Чехії - День вчителя, Сполучених Штатах - День чогось на паличці, а Тибеті - День звільнення від кріпосного рабства.

Народні прикмети та заборони 28 березня

  • Якщо прилітають чайки - весна буде дуже теплою;
  • Швидкий і мовчазний політ журавлів - варто готуватися до негоди;
  • Похмурий день і закрите хмарами сонце - попереду чекає негода;
  • Цвірінькання горобців - попереду сонячний і теплий день.

У цей день не рекомендується мити голову, оскільки таким чином можна спричинити розлуку з якимось зі своїх родичів. Для того, щоб уникнути пристріту, необхідно носити на одязі до самого заходу шпильку, яку не зможуть побачити сторонні.

Чим цей день запам'ятався в історії

28 березня 1891 року в Лондоні вперше в історії відбувся світовий чемпіонат з важкої атлетики. У 1910 році в Марселі вперше в повітря злетів гідроплан. У 1935 році в Канаді заборонили крутити у неділю рекламу по радіо.

Сьогодні іменини відзначають Денис, Олександр, Михайло та Олексій.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.