Чи відбудеться перехід на літній час?

В останню неділю березня українці з 1996 року кожного разу переводять стрілки годинників, щоб перейти на літній час. Однак, останнього тижня народні депутати вирішували, чи потрібно це робити. На початку місяця, 3 березня законопроєкт №42901 про відмову від сезонного переведення годинників був прийнятий у першому читанні, а 19 березня його передали на повторне друге читання.

Годинники. Фото: скріншот YouTube-відео
Годинники. Фото: скріншот YouTube-відео

Щоб ввести рішення у дію, не вистачило голосів народних депутатів, документ підтримали лише 212 нардепів. Отже, українцям все ж треба буде переводити стрілки годинників на одну годину вперед 28 березня о 03:00.

Крім того, оскільки законопроєкт провали голосування, то українцям буде треба ще переводити у жовтні годинник, щоб перейти на зимовий час.

Переводять стрілки годинників окрім України ще у майже 60 країнах світу, однак від цього великої користі зараз не відбувається. А ось одна година сну для здоров'я відіграє важливу роль.

Статистка показує, що в країнах, які переводять стрілки годинників у такі дні збільшується кількість викликів "швидкої допомоги", а також у людей частіше фіксують інсульти.

Годинник. Фото: скріншот YouTube-відео

У 2021 роді країни, що входять до Євросоюзу, матимуть змогу вирішувати самостійно, чи будуть вони переводити стрілки годинників, чи ні.

Планувалось, що якщо народні депутати підтримають голосами законопроєкт, то Україна не буде переводити годинник 28 березня, а залишиться на зимовому часі. Але цього не сталося.

Варто також відзначити, що вже не вперше в Верховній Раді народні депутати голосували про сезонне переведення годинників. У 2011 році був скасований перехід на зимовий час.

Однак, обурені через таке рішення були жителі західних регіонів, оскільки діти ходили до школи затемна. Тому це рішення одразу ж й скасували, та з того часу знову треба переводити годинника.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що зараз віряни дотримуються Великого посту-2021за яким слідує велике християнське свято Великдень. Стало відомо, коли цього року ми будемо святкувати його, скільки буде офіційних вихідних та чи порадує погода.

Також ми писали, що у 2021 році Україна буде відмічати річницю Незалежності. З нагоди свята депутати можуть проголосувати за амністію громадян, що це означає.

Нагадуємо, що адміністрація школи може не допустити до занять дітей, батьків попередили, з якої причини це може статися.