В Мінсоцполітики закликали українців отримувати свої субсидії готівкою

В Україні вже з осені 2019 року можна отримувати субсидії на комунальні послуги не тільки в безготівковому, але й в готівковому варіанті. Тобто, «живими грошима». Проте, більшість громадян все ще не перейшла на монетизовану форму. В Міністерстві соціальної політики розповіли, чим готівка краще, ніж безготівкові пільги, передає газета «На пенсії» у випуску №12 (779).

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Українці, в яких є право на пільги, можуть отримувати від 25 до 75 відсотків знижки на комунальні послуги. Різниця між формою отримання пільг в тому, що при безготівковому варіанті ваша допомога переходить на рахунок Мінсоцполітики, а в разі, коли ви отримуєте готівкою, - матеріальна допомога надходить саме на ваш особистий рахунок. Крім того, з безготівковою пільгою сума автоматично розподіляється по постачальникам послуг. В разі, коли ви отримуєте готівку – ви забираєте гроші в банку або на пошті, а потім за все сплачуєте самостійно.

В чому сенс субсидій та як вони працюють:

  • Раз на місяць від держави громадянин, який має право на пільги, отримує допомогу в грошовій формі (готівка або безготівковий варіант);
  • Пільговики зобов’язані сплачувати комунальні послуги в повному обсязі;
  • Якщо в родині одразу дві людини, які мають право на пільги, то пільги нарахують лише одному, але тому, в кого сума знижки вийде більше.

Що стосується переваги готівкової пільги над безготівковою, то тут все просто: враховуючи, зо готівку ви отримуєте на свій особистий рахунок, а сплачуєте комунальні послуги самостійно – ви зможете заощадити зайві кошти. Наприклад, якщо ви використали менше комунальних послуг, ніж норма, то при безготівковій формі залишок просто піде на наступний місяць. У випадку з «живими грошима» ви просто можете залишити гроші собі – головне, щоб «комуналка» була оплачена. Якщо ви хочете перейти на монетизовану субсидію, то варто звернутися до представників органів соціального захисту.

Стаття в газеті На пенсії

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що нерідко стається так, що Пенсійний фонд просто припиняє нарахування виплат тому чи іншому громадянину. В ПФУ пояснили, чому так може статися.

Також повідомлялося, що в Україні вже планується провести податкову амністію. Стало відомо, що це значить, і що буде з тими громадянами, які відмовляться декларувати своє майно.

Крім того, в Міністерстві соціальної політики повідомили, що в квітні буде перерахунок страхових виплат. Мова йде про виплати для тих громадян, які постраждали або захворіли через умови на підприємствах. Стало відомо, яка тепер буде сума страхування.