Скільки водіїв усього за тиждень отримали штрафи за порушення ПДР

У зв'язку з тим, що кількість аварій на дорогах не зменшується, а українці продовжують порушувати правила дорожнього руху (ПДР), Урядом було прийнято рішення підвищити розмір штрафів. Нові правила працюють по країні лише тиждень і вже відомі перші результати. Патрульна поліція України у Facebook відзвітувала, скільки було оформлено протоколів щодо порушень.

Патрульна поліція. Фото: скріншот YouTube-відео
Патрульна поліція. Фото: скріншот YouTube-відео

За даними правоохоронців, усього за тиждень було оформлено 18 тисяч протоколів, за які водіям належить сплатити штрафи.

Згідно зі статистикою патрульних, нерідко водіїв карали за водіння у стані алкогольного сп'яніння. За таке порушення біло складено 2 241 протокол.

Також не звертають уваги водії на те, що за кермом обов'язково треба користуватися ремнями безпеки та мотошоломами - було оформлено 3 149 протоколів.

Але найбільше порушень зафіксовано з перевищенням швидкості руху на дорозі більш як на 20 км/год. Штрафи за таке порушення треба буде сплатити згідно з 8 696 оформленими патрульними постановами.

При цьому, ще 570 постанов були виписані водіям, що перевищили швидкість більш ніж на 50 км/год.

Також дуже часто за кермуванням автомобіля були помічені громадяни, що не мали на це права, тобто не мали водійських прав - складено 1969 протоколів. Ще 531 постанову було складено на осіб, що вже були позбавлені права керування транспортним засобом, але все одно сіли за руль.

Варто зазначити, що не тільки за водіїв взялися патрульні, а й слідкували, як дотримуються ПДР пішоходи. Так от, серед них теж знайдено багато порушників. Всього складено 1226 постанов на таку категорію громадян.

Пресслужба патрульної поліції наголошує, що дотримуючись ПДР, українці будуть більш відповідальними та збережуть не тільки своє життя, а й інших громадян.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що розпочався ремонт дороги до популярного серед українців туристичного місця у Волинській області.

Також ми повідомляли, що з 22 березня на українських дорогах побільшало радарів TruCAM. Відтепер їх 117 одиниць на 309 ділянках доріг, повний список.

Нагадуємо, що з 27 березня в Києві здорожчає проїзд в маршрутках. Стало відомо, на скільки зросте тариф.