В СНБО прокоментували ситуацію з пандемією

Про це розповів Олексій Данилов в інтерв’ю виданню BBC. Так, секретар РНБО зазначив, що є вірогідність того, що в Україні знову будуть вводити локдаун. Варто зазначити, що в «червоній зоні» карантину знаходяться вже 8 областей, а також столиця.

Карантин в Україні. Фото: YouTube, скрін
Карантин в Україні. Фото: YouTube, скрін

За словами Олексія Данилова, вже найближчим часом можливо, що представники Ради безпеки та оборони України будуть збиратися на засідання, щоб обговорювати питання з поширенням коронавірусної інфекції. Сам секретар РНБО вважає, що в разі, якщо статистика буде погіршуватися, то в нашій країни знову доведеться вводити локдаун. Нагадаємо, що один локдаун вже був в січні цього року після новорічних свят.

Данилов підкреслив, що в РНБО наполягають, щоб кожна громада посилювала карантинні заходи в разі, якщо це необхідно, та мали право самостійно ухвалювати такі рішення. Коли закривають повністю цілі області, то це вже крайні заходи. Однак посиленні обмеження на всеукраїнському масштабі, каже секретар Ради безпеки та оборони, можливі, якщо далі будемо спостерігати не дуже оптимістичні сценарії розвитку подій.

Варто нагадати, що наразі вже Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська області та столиця Київ опинилися в «червоній» зоні карантину. В цих регіонах найвищий рівень поширення коронавірусної інфекції. Тим часом представники уряду тим часом закликають українців не порушувати правила карантину та берегти своє здоров’я.

Тим часом в Україні вже продовжується вакцинація. Представники влади сподіваються, що до 2022 року вакцинувати зможуть вже приблизно 50 відсотків населення. В першу чергу вакцинують медиків та військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві освіти розповіли, коли і як саме буде проходити пробне ЗНО. З’явилася важлива інформація для батьків та школярів.

Також повідомлялося, що прямо під час посилених обмежень в Києві будуть дорожчати ціні на проїзд в маршрутках. Стало відомо, скільки будуть платити пасажири.

Крім того, в уряді вирішили, як саме будуть працювати різні види громадського транспорту в регіонах з «червоною» зоною карантину. З’явилися нові подробиці.