Метеоролог Наталя Діденко поділилася прогнозом на п’ятницю

Перший місяць весни вже закінчується, а довгоочікуване тепло так і не приходить. За словами синоптика Наталі Діденко, сьогодні, 25 березня, погода також здивує українців, адже в різних регіонах будуть дійсно різні «картини». Свій прогноз експерт опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін
Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін

Зазвичай, прийнято вважати, що південь – це сонечко, а північ – це прохолода, однак 25 березня в Україні все буде інакше. Як пише Діденко, холодніше за все буде в південних регіонах, а тепліше – якраз в північних. Таким чином, в південних, східних та і більшості районів центральних областей протягом доби очікується від 1 до 5 градусів тепла. В той самий час в північних, західних областях та на Вінниччині очікується до 4-9 градусів вище нуля. Доречі, на Закарпатті в п’ятницю прогнозують до 1011 градусів з позначкою плюс.

Опади навряд чи з’являються у Вінницькій області, а також в північних та західних регіонах нашої країни. Зате в інших областях будуть сніг та мокрий сніг, а також налипання мокрого снігу, ожеледиця. Більше того, пише метеоролог в соціальній мережі, в цих регіонах сьогодні очікується дуже сильний вітер. Тож в вищеназваних областях погода буде не найкращою.

В столиці ж ситуація буде більш приємною. Так, в Києві в п’ятницю не очікується опадів, а температура повітря протягом доби буде до 7 градусів тепла. Однак похолодання не надовго прийшло в Україну, зазначила Наталя Діденко: вже цими вихідними в більшість регіонів України знову прийде довгоочікуване потепління.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що вже за кілька тижнів українці будуть святкувати Великдень. Стало відомо, коли саме буде свято, а також, які традиції важливо знати.

Також повідомлялося, що вже 28 березня українці будуть повинні переводити годинники на літній час. Однак в парламенті вже є законопроєкт, який передбачає скасування цієї процедури. Стало відомо, на що чекати українцям.

Крім того, в уряді вирішили, як саме будуть працювати різні види громадського транспорту в регіонах з «червоною» зоною карантину. З’явилися нові подробиці.