Стало відомо, чи зміняться надалі ціни поштових послуг

Представники Національної комісії з питань державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації на черговому засіданні розглянули питання щодо вартості послуг компанії «Укрпошта». Така інформація з’явилася на офіційному порталі НКРЗІ.

Укрпошта. Фото: YouTube, скрін
Укрпошта. Фото: YouTube, скрін

Відомо, що представники національної компанії поштового зв’язку пропонували підвищення вартості поштових послуг. Варто зазначити, що збільшення цін повинно було б відбутися не одразу, а у декілька етапів. Перший етап, пишуть в прес-службі НКРЗІ, до 30 листопада – тоді вартість послуг хотіли б збільшити в середньому на 30,6 відсотків. Другий етап – вже з 1 грудня поточного року, коли вартість послуг компанії поштового зв’язку, згідно з пропозиціями, повинна була б стати вище ще на 8,8 відсотків.

Тобто за рік, згідно з такими пропозиціями, вартість послуг національної поштової служби для українців стала б вище на 39,4 відсотка. Проте, представники Національної комісії з питань державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації вирішили компанії відмовити в перегляді поточної вартості послуг, зазначають в прес-службі.

Справа в тому, що, як пояснили члени НКРЗІ, оператор повинен був виправили деякі недоліки, які були присутні в Порядку регулювання тарифів. Проте в результаті так і не отримала належної реакції від компанії. Представники НКРЗІ додали, що ті недоліки, які мали б виправити, стосувалися переважно питання вартості пересилання посилок, а також письмової кореспонденції, що відноситься до пріоритетної.

Так, судячи з рішення комісії українці будуть і надалі користуватися послугами національного поштового оператора за існуючими тарифами. Наразі переглядати вартість послуг не стануть.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в столиці перевізники будуть підвищувати вартість проїзду. Стало відомо, скільки будуть платити пасажири маршруток.

Також повідомлялося, що через відсутність щеплень за віком школярів можуть відстороняти від занять. Таке рішення винесли представники Вищого суду України. З’явилися подробиці.

Крім того, українцям розповіли, хто може отримувати пенсії в розмірі 10 тисяч гривень при існуючій наразі солідарній системі. Стало відомо, які вимоги для того, щоб отримувати такі гроші в похилому віці.