Що сьогодні заборонено робити та чим цей день запам'ятався в історії

У четвер, 25 березня шанується пам'ять преподобного Феофана. З давніх-давен в цей день птахів годували насінням для того, щоб весна якомога швидше прийшла. Якщо сьогодні в ластівчиному гнізді вдавалося знайти маленький камінчик, при цьому не пошкодивши гніздо, то він може стати оберегом від будь-якого зла, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

Також у світі в цей день святкують Європейський день талантів, День вафель, День спортивного кіно і День народження листівки. В Україні відзначається День служби безпеки, в Словенії - День матері, в Греції - День незалежності, в Новій Зеландії - День армії, а у Швеції - День журавля.

Народні прикмети 25 березня і що не можна робити

  • Якщо на деревах іній - в червні буде багато дощів;
  • Весняна погода - потрібно готуватися до дощового літа;
  • Лід тоне, але не тане при цьому - до голодного і складного року;
  • Туман опускається вниз - погода буде сонячною, підіймається - до опадів.

У цей день не можна сваритися, використовувати погані слова і скандалити. Вечірньої пори рекомендується залишитися вдома; крім того, не варто виносити сміття, оскільки можна викинути своє щастя.

Чим цей день запам'ятався в історії

25 березня 421 року, відповідно до легенди, була заснована Венеція. У 1807 році в Британії стартували перші у світі регулярні перевезення пасажирів залізницею Суонсі та Мамблз.

У 1997 році група мисливців за скарбами натрапила біля берегів Еквадору на іспанський галеон, який пішов на дно в 1654 році. На його борту знайшовся великий вантаж золота та срібла, вартість якого не може бути точно оцінена експертами. Вони вважають, що вона варіюється від декількох мільйонів і до декількох мільярдів доларів.

У 2002 році вдалося виявити ген епілепсії.

Сьогодні іменини відзначають Костянтин, Григорій, Олександр, Сімеон, Дмитро, Володимир, Сергій та Іван.

Нагадаємо, що українцям варто готуватися до хвиль похолодання, дощів і навіть заморозків. Крім того, погода на Великдень, який у 2021 році відзначають 2 травня, здивує всіх.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що синоптики розповіли, чи варто українцям чекати в березні приходу весни. З'явився попередній прогноз погоди на три найближчих місяці.

Крім того, астрологи поділилися любовним гороскопом на весь 2021 рік. Стало відомо, що всіх чекає на «любовному фронті».