Ці факти про котиків можуть вас вкрай здивувати

Котиків дуже часто обирають в якості домашнього улюбленця. До того ж багатьом здається, що вони знають про свого пухнастого вихованця все, однак насправді в цих пухнастих багато секретів. Відео про це з’явилося на YouTube-каналі «IFO».

Кіт. Фото: YouTube, скрін
Кіт. Фото: YouTube, скрін

Вуха котів складаються з 32 м’язів. Цікаво, що регулярно коти користуються мінімум 12 з них. Справа в тому, що повертати вуха кіт може приблизно на 180 градусів. Доречі, чути звуки вони можуть на чистоті 60 кілогерц, коли собаки чують чистоту в 40 кілогерц, а люди – лише 20. Цікаво, що й самі коти люблять щось «казати»: вони можуть робити більше 100 тисяч різних звуків.

При цьому у пухнастиків в 14 разів нюх сильніше за людський. Тому не треба сильно дивуватися, коли котик відчує запах ковбаски, хоча ви і поклали її в судок, завернули в пакетик і все це десь в сумці.

В середньому домашній кіт живе 15 років. Справа в тому, що коли котику три роки, то це в нього відповідає віку 12-річної дитини. Коли котику вісім років, то на людський вік це вже 40 років. Коли пухнастику 15 років, то на людський вік він вже пенсіонер – йому десь 70 років.

Коти вимагають більшої території за кішок. Цікаво, що самець буде потребувати теплої їжі, приблизно кімнатної температури. Також цікаво, що деякі люди, як виявляється додумуються лікувати кота людськими лікарськими засобами. Однак біда в тому, що пухнастик може отруїтися навіть звичайною таблеткою від головного болю.

У котів серце б’ється приблизно 140 разів на хвилину. Цікаво, що в людей цей показник в два рази менше – в середньому 70 ударів на хвилину. Доречі люди з котами і чимось схожі – і людей, і котів можна ідентифікувати за відбитками. Ось тільки в нас це відбитки пальців, а в кота – це носик.

Коти ніколи не нявкають один до одного. Коли тварини дійсно спілкуються між собою, то вони можуть фиркати, шипіти чи муркати. Тож коли ваш улюбленець саме нявчить, то будьте впевнені, що він звертається до вас.

Коли коти «буцають» головою людину в ноги, вони показують свою прив’язаність. Це може здатися дивним, однак справа в тім, що на голові, лапах та інших частинах тіла в котів є спеціальні залози. Виходить, що коли кіт «буцає» вас головою в ноги, то він позначає вас своїм. Цікаво, що якщо кіт дуже любить спати на вашому одязі, то це значить, що ви «в його зграї».

Коти сплять 2\3 доби. Весь час, що залишається, коти люблять доглядати за собою. Можливо, через це вони не так багато спілкуються з людиною, як собаки, - бо в них дуже мало на це часу, адже треба як слід вимитись.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Дніпрі котик зіпсував іномарку. Як виявилося, пухнастик пробрався на сусідський балкон, а потім стрибнув з шостого поверху. Стало відомо, що з котиком і автівкою, на яку він приземлився.

Також повідомлялося, що в мережі з’явилося дивне відео з Росії. Так, прямо на зупинці до чоловіка підійшов ведмідь. В результаті перехожому прийшлося тікати від звіра.

Крім того, з’явився повний список квітневих свят. Стало відомо, скільки українці будуть працювати та відпочивати наступного місяця.