Що сьогодні заборонено робити та чим цей день запам'ятався в історії

У середу, 24 березня шанується пам'ять святителів Софронія і Єфима (Євфимія), а в народі день називали Єфімов. Існує повір'я, що на Єфима вперше співає зозуля і якщо її почути, то неодмінно потрібно потрусити гаманцем з монетами та залучити таким чином достаток і удачу, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У цей день у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби з туберкульозом і День боротьби з депресією. У Сполучених Штатах святкують День сирного стейка і День родзинок в шоколаді, в Аргентині - День пам'яті істини та справедливості, а в Польщі - Національний день життя.

Народні прикмети 24 березня і що заборонено робити

  • Якщо підніметься холодний і поривчастий вітер - варто чекати прохолодну весну;
  • Якщо піде дощ - гарного врожаю цього року не буде;
  • Журавлі летять над землею низько - піде дощ;
  • Лебеді сядуть на ставок - скоро прийде тепло.

Сьогодні необхідно уникати будь-яких хірургічних втручань - не можна також відвідувати й стоматолога. Крім того, не слід нікому заздрити, оскільки пристріт може повернутися до вас бумерангом.

Чим цей день запам'ятався в історії

24 березня 1802 року винахідник Річард Тревітік запатентував паровоз. У 1882 році Роберт Кох, вчений з Німеччини, заявив про те, що відкрив збудник туберкульозу. Через рік йому вдалося виявити збудник холери, а вже в 1905 році йому вручили Нобелівську премію в галузі фізіології та медицини. У цей день в 1898 році відбувся продаж першого американського автомобіля - за 1 000 доларів модель "Уінтон" знайшла нового власника.

У 1930 році планеті Плутон привласнили її ім'я. 24 березня 1955 року в Сполучених Штатах встановили першу морську нафтову вишку, а в 1972 на широкі екрани випустили стрічку "Хрещений батько".

Сьогодні іменини відзначають Георгій, Василь, Іван, Євфимій і Софроній.

Нагадаємо, що українцям варто готуватися до хвиль похолодання, дощів і навіть заморозків. Крім того, погода на Великдень, який у 2021 році відзначають 2 травня, здивує всіх.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що синоптики розповіли, чи варто українцям чекати в березні приходу весни. З'явився попередній прогноз погоди на три найближчих місяці.

Крім того, астрологи поділилися любовним гороскопом на весь 2021 рік. Стало відомо, що всіх чекає на «любовному фронті».