Стало відомо, скільки автомобілів Renault Arkana купили українці

На автомобільному заводі в Запоріжжі з минулого року стали збирати автомобілі Renault Arkana за досить привабливою ціною - від півмільйона гривень. Кросовер можна придбати за ціною легкового авто. Стало відомо, чи користується популярністю ця модель серед українських водіїв, повідомляє Auto24.

АвтоЗАЗ. Фото: скриншот YouTube-видео
АвтоЗАЗ. Фото: скриншот YouTube-видео

Автомобіль марки Renault Arkana до цього вироблявся в Південній Кореї та в Росії, але після того, як на ЗАЗ почали доставляти комплектуючі до цієї моделі, її стали збирати й в Україні.

ЗАЗ точно не наводить даних щодо кількості автомобілів, що були зібрані в Запоріжжі, але приблизно ця кількість складає 300 екземплярів.

Щодо статистики за минулий рік, то за три останні місяці 2020 року, було продано 107 кросоверів, а за перші два місяці 2021 року - лише 23. Судячи з даних, попри привабливу ціну, українці не дуже активно купують такі моделі.

Щоб привернути увагу потенційних клієнтів до автомобілів цієї марки, компанія Renault навіть повідомила про суттєві знижки на саме моделі Arkana виробництва 2020 року.

Ціна буде залежати від комплектації автомобіля, але відомо що можна отримати досить суттєві знижки в діапазоні 36 200 - 67 100 гривень.

Повідомляється, що кросовер Renault Arkana можна зараз придбати лише за 430 тисяч гривень, що еквівалентно $15,5 тисячам.

Renault Arkana. Фото: скріншот YouTube-відео

Але чи то пандемія коронавірусної інфекції, чи інші проблеми призвели до того, що навіть така приваблива ціна на новеньке авто не викликає ажіотажу, компанії в Україні вдалося продати лише третину з виготовлених автівок.

Renault Arkana. Фото: скріншот YouTube-відео

Але компанія поки що не повідомила про припинення виготовлення кросоверів в Україні, мабуть, сподіваючись на покращення купівельної спроможності українців найближчим часом.

В цьому році на запорізькому автозаводі продовжать збирати дані моделі, компанія "Укравто" вже отримала замовлення на початку року від компанії Renault.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Патрульна поліція попередила водіїв про збільшення пристроїв TruCAM для перевірки швидкості під час руху транспорту на дорогах.

Також ми писали, що через додаток "Дія" водіям можна буде розмитнити автомобіль на 30% дешевше.

Нагадуємо, що українським водіям слід приготуватися до здорожчання пального та автогазу, відома причина.