У українців забирають доплати до пенсійних виплат через порушення

Виплати українців регулярно перевіряють, а стосується це і тих виплат, що вже були призначені раніше. В результаті, якщо були знайдені якісь порушення, то громадянина можуть зобов'язати повернути доплату державі, навіть заднім числом. Такі справи можна знайти і в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Деньги. Фото: YouTube, скрин
Деньги. Фото: YouTube, скрин

Наприклад, Дніпропетровським окружним адміністративним судом було розглянуто справу за позовом громадянина до Пенсійного фонду України. Так, чоловіку зменшили виплату з 12,4 тисяч гривень до 4 тисяч гривень. Причина була в тому, що в довідці, яка підтверджувала заробітну плату, не було коду підприємства.

Схожа ситуація сталася і на Луганщині. Там представники окружного адміністративного суду отримали позов від місцевого жителя, який був незадоволений тим, що його виплату в результаті перерахунку зменшили з 5,9 тисяч гривен до 5,5 тисяч гривень. Як виявилося, виплати представники ПФУ зменшили чоловікові тому, що частина його страхового стажу виявилася сумнівна. В результаті громадянин повинен щомісяця повертати до державного бюджету 331,6 гривень.

Варто зазначити, що в соціальних мережах з'являються і неоднозначні коментарі з приводу ПФУ. Так, користувач Олексій Риженко вирішив запитати в керівництва фонду, чи бачать вони те, що відбувається в регіонах. За словами користувача, деякі керівники регіональних філій ПФУ ставлять собі чималі премії до заробітних плат, в результаті чого отримують приблизно 35-40 тисяч гривень на місяць, чого не скажеш про інших працівників. За словами Олексія Риженко, такі випадки дійсно є, однак багато хто мовчить, тому що люди бояться звільнень. Варто підкреслити, що офіційної заяви з приводу таких ситуацій не було, як і конкретних доказів.

Коментар в соціальній мережі

Тож, в результаті перевірок можуть змусити повернути виплати державі, якщо є сумніви щодо страхового стажу громадянина, а також є помилки в різних документах, які підтверджують страховий стаж и заробітну плату. Варто додати, що виплату також можуть відібрати, якщо громадянин не отримував її півроку.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, як можна самостійно розрахувати свою надбавку до пенсійних виплат. Стало відомо, від чого залежить надбавка в результаті індексації.

Також повідомлялося, що українці зможуть йти на заслужений відпочинок раніше 60 років. Такі зміни вже передбачені законом. Стало відомо, коли і за яких умов громадяни зможуть отримувати виплати від ПФУ раніше.

Крім того, представники Кабінету міністрів ухвалили рішення щодо зміни правил прийому на роботу, а також процедури звільнення. Варто зазначити, що такі зміни в законі пов'язані і з Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.