Дітей переводять на дистанційне навчання

В останні дні стрімко зросла кількість недужих по країні на COVID-19. У "червоній" зоні вже чотири області, а незабаром там можуть опинитися Київ та область, а також Львівська область. У зв'язку з високим рівнем захворюваності дітей знову хочуть залишати вдома. Міністерство освіти України радить ввести у "червоній" та "помаранчевій" зонах додаткові обмеження. Таку заяву оприлюднила пресслужба Міносвіти у Facebook.

Урок в школі. Фото: скріншот YouTube-відео
Урок в школі. Фото: скріншот YouTube-відео

У повідомленні вказано, що Міністерство освіти та Міністерство охорони здоров'я до вже введених обмежень у цих двох зонах пропонують перевести школярів, що навчаються з 5 по 11 клас на дистанційне навчання.

Також нові правила будуть стосуватися учнів професійно-технічної освіти та студентів фахової вищої та передвищої освіти.

Міністр освіти України Сергій Шкарлет наголосив, що такі обмеження треба вводити у тих населених пунктах, де рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг, а також де зафіксоване зростання захворюваності на коронавірусну хворобу.

До слова, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль визнав, що в Україні почалася третя хвиля захворюваності.

Поки що в країні діє адаптивний карантин та Уряд прийняв рішення повернутися до карантинного зонування території. Зараз у "червоній" зоні знаходяться: Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька та Закарпатська області.

Однак, міністр охорони здоров'я Максим Степанов 15 березня повідомив, що незабаром, ймовірно, в "червону" зону можуть потрапити столиця України - місто Київ, а також область. Також на порозі нових обмежень знаходиться й Львівська область.

Карантинне зонування. Фото: МОЗ

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко захворів на COVID-19, хоча на початку березня йому зробили щеплення. Він зробив припущення, чому він підхопив коронавірусну інфекцію.

Також ми писали, що віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що шанси на введення чергового локдауну в Україні дуже високі. Вона вимагає провести термінову нараду.

Нагадуємо, що доктор Комаровський дав поради, як позбутися кашлю після перенесеної коронавірусної хвороби.